Recepty - bezmasá a zeleninová jídla

Čočková polévka po francouzsku

Ingredience (pro 4 osoby): 2l zeleninového vývaru, 225g čočky, 2 lžíce olivového oleje, 1/2 pórku, 2 lžíce nasekané petržele, 400g plechovka loupaných rajčat, sůl, pepř

Postup: Vývar vlijeme do hrnce, uvedeme do varu, stáhneme plamen a vsypeme čočku.
V pánvi rozehřejeme olej, přidáme na kolečka nakrájený pórek a restupeme cca 3 minuty. Přidáme petržel a nakrájená rajčata a dusíme ještě cca 5 minut.
Poté, co se čočka vařila tak 40 minut, přidáme do hrnce s čočkou směs z pánve. Přiklopíme a mírně vaříme dokud čočka úplně nezměkne, tak 5 minut. Ochutíme solí a pepřem a podáváme.

TIP: pokud si chcete ušetřit čas, můžete si čočku koupit v plechovce již uvařenou a zkrátit tím dobu přípravy.


Další recepty se přípravují...